Războiul sexului frumos

Mai întâi a fost cuvântul şi cuvântul era bărbatul şi toate lucrurile s-o făcut din el şi nimic nu s-or făcut fără dânsul: femeia s-a făcut din coasta lui, pământul s-a cules de mâna lui, copii s-or făcut şi ei din dânsul, casa s-a făcut şi ea prin sudoarea tupului său. Şi ce s-a gândit femeia? Cum poate ea să-l lase pe bărba-su să fie lăudat şi apreciat pentru toate? Şi uita aşa a pornit un război, o bătălie a sexelor.

Ea nu a mai vrut la cratiţă, a vrut la cârma statului. N-a mai vrut să fie mamă, a vrut să fie femeie de afaceri. N-a mai vrut să fie doar nevastă, a vrut să fie independentă. Şi uite-aşa a-nceput timid să ceară câte-un drept, apoi a stat. S-a gândit ce să mai ceară ca să fie egală cu-al ei bărbat.

Numai că lupta ei împotriva sexului tare s-a transformat treptat, treptat într-o bătălie împotriva ei şi a suratelor ei. De ce? Pentru că suratele ei se mulţumesc cu meseria de mamă sau de casnică, iar bătălia asta a sexelor s-a transformat într-o vânătoare a bărbaţiilor în care prădătorii (femeile) sunt rivali între ei şi se urăsc de moarte.

Miza era un bărbat, orice bărbat care se putea numi trofeu. Prost, deştept, urât, frumos, nu conta, bărbat să fie! Nu ştiu cum să o spun, dar războiul dintre prădători a devenit o competiţie de o sută metri garduri pe tocuri la care bărbaţii nu au acces, ei sunt doar panglica de la capătul cursei pe care trebuie neapărat să o atingi prima.

Femeia a vrut doar să fie prima, să primească recunoştiinţă şi să nu fie doar o femeie din spatele unui bărbat puternic, a vrut să fie ea. Aşa că s-a mulţumit doar cu războiul, să ştie lumea că are forţă de luptă. I-a plăcut să-şi exerseze şi să-şi dezvolte noi tactici de luptă pe care bărbatul nu le putea înţelege şi i-a reuşit. Bărbaţii nu înţeleg femeile, iar femeile se înţeleg, d-asta se şi urăsc atât de tare.

Trofeele au fost doar de dragul colecţiei, iar paradoxul e că, atunci femeia  când a obosit să lupte, s-a mulţumit cu un bărbat de tinichea. Războiul ei a fost doar să-şi demonstreze că poate, nu a câştigat nimic, poate numai de pierdut, dar a luptat.

Tags: , , , , ,

4 responses to “Războiul sexului frumos”

  1. studentladragoste says :

    Ai vazut tu, femeie care sa se aranjeze atat de mult cand iese la intalnire cu un barbat, decat atunci cand iese cu fetele? Eu am prietene care nu sunt disponibile sa ne vedem cand au parul “murdar” care nu suna sa-ti spuna ca ce rau imi este, ci numai ce bine le merge…Ca e competitia atat de mare si in vazul tau, ele trebuiesc sa fie perfecte.E comic sa vezi ca intr-o discutie cu un barbat/eventual amic, prieten sunt ele insele, iar intr-o discutie cu cineva de acelasi sex totul este perfect calculat pana la ultimul detaliu. Suntem niste fiare, da, ne luptam pentru suprematie…dar suntem o specie a naibii de haioasa de urmarit pas cu pas…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: