Deştepţii sunt proşti în afaceri

Deşi pare greu de crezut, un IQ mare nu îţi garantează succesul în afaceri ba din contră, dovadă clară sunt savanţii care depăşeau cu mult IQ-ul blondelor de pe suprafaţa pământului, dar care nu au reuşit mai mult decât o viaţă decentă.

einsteinDeştepţii se ratează din primele zile de viaţă, unu pentru că îşi caută refugiul în cărţi şi se deconectează total de realitate, deci nici nu prea au idee ce tip de afacere ar funcţiona, şi doi pentru că au calculat cu rigurozitate riscurile pe care le implică deschiderea unei afaceri. Ştii cum e, dacă nu rişti nu câştigi, iar ei, deştepţii, nu au simţul adrenalinei bine dezvoltat.

Fii deştept şi fă pe prostul!

Mai ales în România unde, dacă eşti deştept eşti luat ba de prost, ba tocilar, ba antisocial, ba ciudat. Aşa că fi deştept şi fă pe prostul, pe mediocrul şi poate o să ai şi succes în afaceri.

Într-o lume a mediocrităţii, oamenii precum Einstein fie nu reuşesc să se integreze de la sine, fie nu sunt lăsaţi să o facă, fie pur şi simplu nu doresc să facă parte din prostimime. Rău pentru ei! Gândiţi-vă cât de mult s-ar îmbogăţi dacă ar ştii cum să profite de  prostie, însă ei stau închişi în ochilie bibliotecă şi îşi storc şi ultimul neuron pentru a descoperi antidotul pentru cancer sau o nouă formulă fizică.

Ei nu vor să se îmbogăţească, ei vor o viaţă liniştită în laboratoriul propriu. Ei nu vor o vacanţă la mări exoticei, ei vor linişte şi cărţi. Ei nu au planuri de afaceri, eu au planuri pentru omenire şi uite aşa, un IQ peste medie, nu îţi umple nici sacii, iar căruţele proştilor se plimbă de zor pe lângă tine.

 Dacă eşti prost, n-ai habar în ce te bagi. Dacă eşti prost eşti tentat să şi rişti. Dacă eşti prost ai toate şansele să fii un om de afaceri. Ideea e să fii un pic inteligent, ce tu zece limbi străine, ce tu facultate Oxford sau Cambridge, ce tu mii de cărţi citite, când poţi să fi prost, da prost mă, dar să ştii să profiţi de ăi mai proşti ca tine! Fii altfel decât alţii, fii prost!

Spune-ne Ştefan, cum e cu afacerile? Să fii deştept sau mediocru?

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: