O zi bună se cunoaşte de dimineaţă

O zi bună se cunoaşte de dimineaţa, mai exact de la ora şapte când te trezeşti după nici patru ore de somn, când dai din colţ în colţ să îţi termini proiectul, când îţi aduci aminte că trebuia să faci duş, dar nu mai ai timp, când îţi dai seama ca ai cearcăne şi că vorbeşti ca o mahmură, când ai dureri muiereşti, iar pastilele sunt nici nu ştii unde, când în casă e mai ceva ca după război şi totuşi…e o zi perfectă.

o zi buna se cunoaste de dimineata Îi mulţumeşti somnului că ai visat detalii importante pentru campanie, retuşezi pe ici, pe colo,  exceptând mici dezacorduri gramaticale, cifre scrise pe de-a-ndoaselea, în fine, aşezi totul meticulos şi un simplu space pe tastatură îţi dă peste cap tot proiectul. Noroc că au inventat Undo. Te uiţi la ceas, eşti în întârziere. Ai cinci minute să te îmbraci, să te piepteni şi să arunci niţel rimel.

În grabă laşi uşa deschisă, defapt nici nu îţi aminteşti dacă ai închis-o sau nu, dar ştii că ai plecat de acasă. Afară plouă, tu cari şi laptopul după tine. “Ce zi minunată”, îţi spui în sinea ta. Nici nu apuci să deschizi umbrela şi trei câini îţi fac cu dinţii, semn că şi ei susţin campania ta de CSR. Dai cu geanta după ei şi le aminteşti cine e şeful, asta până când reiei drumul spre casă şi aceiaşi câini au născocit o adevărată revoluţie în lipsa ta.

Vezi autobuzul cum trece în slow-motion pe lângă tine, te uiţi la semafor. E verde. Fugi până în capătul celălalt al trecerii de pietoni, ajungi în dreptul uşilor, dai să te urci şi urcă-te. Uşile ţi se trântesc în nas, nici n-apuci bine să vâri o înjurătură printre dinţi şi vezi un nou autobuz. “Oricum era prea plin, iar sportul de dimineaţă face bine“, faci şi tu ca vulpea care nu ajunge la struguri.

La facultate totul decurge mai mult decât excepţional, acum înţeleg de ce colegii mei îşi fac proiectele pe ultima sută de metrii. Ai descoperit şi tu cheia succesului: pauze dese şi lungi până în ultima clipă.

La întoarcere reiei traseul, cu aceleaşi peripeţii, numa că nu ratezi autobuzul, dar câinii sunt tot acolo, numai că acum dezvoltă o tehnică de răsturnare a ta.

Vezi potaia albă care acum câteva zile clipea milos din ochi ca să îi arungi o-nbucătură pe la Mega Image. Nu ai fi crezut niciodată ce schimbări radicale se petrec când schimbă mediul, e tiparul perfect de cerşetor, ba se milogeşte şi mai are puţin şi-ţi pupă şi tălpiile, ba te-njură ca la uşa cortului şi îşi bagă ceva în pomana ta.  Acum nu mai e la fel de milos, se joacă de-a prinselea cu picioare de oameni. Dar azi nu va fi piciorul tău, îţi zici în minte şi te întorci la Mega Image pentru cumpărături.

Îţi umplii sacoşele cu nimicuri şi ocoleşti zona cu potăi doar doar să nu dai nas în nas cu ei. Colac peste pupăză, uşa nu se deschide nici în ruptul capului, noroc că poarta e pe manual şi ajungi într-un final acasă, încărcat ca un Moş Crăciun.

Tags: , , , , , , , , ,

2 responses to “O zi bună se cunoaşte de dimineaţă”

 1. alexgavrila says :

  Ce-a fost azi în atmosferă????

  Roxanei nu i-a sunat ceasul să se trezească pentru proiect
  Dianei nu-i mergea telefonul s-o sune pe Roxana și o aștepta inutil în ploaie în stația de tramvai
  Eu nu mi-am găsit umbrela acasă și am tras un duș rece cu vânt- vreo 15 minute
  Era să iau amendă la RATB ! Eu am scăpat, dar Diana a luat. De la prima stație. Ne-au dat jos controlorii, am stat în frig, iarăși ne-a plouat.
  Am mers o stație pe jos, ca să îmi reîncarc cardul, să urcăm la următoarea și din cauza unui boșorog care n-a coborât la timp, am mai mers o stație în plus și alte 10 min pe jos în ploaie.

  Saaay…. 13 for everybody?

  • filedinpoveste says :

   Să ştii, un microb ghinionist în atmosferă.
   Eu am ajuns la timp, dar eram foarte nervoasă când m-am întors acasă şi am văzut potăile certându-se. Aşa că m-am dus să fac cumpărături şi m-am întors pe altă parte. Eram mai rău ca Moş Crăciun: într-o mână laptopul şi umbrela, in cealaltă geanta mea şi 2 pungi. Şi când am văzut că nu se deschide uşa de la intare…:-s şi ziua nu s-a încheiat….am facut nişte maffins-uri de toată frumuseţea :)) s-au lipit de tavă 😦 nu mi s-a întâmplat niciodată…dar astăzi da

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: