Cât costă un zâmbet perfect

Stomatologul nu este duşmanul nostru, scaunul stomatologic nu este iadul nostru, iar freza nu va fi niciodată coşmarul nostru, dar cu toate astea frica de durere, lipsa banilor şi a timpului ne ţin departe de cabinetul stomatologic. 

Deşi televiziunea ne bombardează cu mesaje comerciale la paste de dinţi, periuţe şi alte minunăţi de igienă orală, încă nu a reuşit să ne claseze mai sus de codaşii Europei când vine vorba de consumul de pastă de dinţi, poate doar pe primul loc în ceea ce priveşte timpul publicitar acordat acestor produse.

Cât costă un zâmbet perfect? În principiu un periaj corect, o periuţă de dinţi bună care să nu ne rănească gingiile, o pastă de dinţi eficientă, aţă dentară, apă de gură şi vreo cinci minute sacrificate pentru fiecare periaj. Însă, contrar televiziunilor, pasta de dinţi nu face minuni. Mai este nevoie şi de o alimentaţie corectă. Da, aţi citit bine, alimentaţia ne  influenţează şi ea zâmbetul, respectiv numărul de carii şi probleme dentare.

Nu numai zahărul afectează sănătatea danturii, sucurile carbogazoase şi banalul suc de portocale sunt un lipici perfect pentru bacteriile care dezvoltă căriuţele de pe dinţi. Merele, care curăţă perfect dinţii de bacterii, sunt şi mai ale naibii. Nu uita să periezi dinţii după ce consumi fructe. Oricât de sănătoase ar fi, resturile rămân printre dinţişori, fermentează şi poc apare caria.

Dacă natura nu este de partea noastră, atunci sănătatea dentară a câştigat un aliat. Este vorba de medicul stomatolog.

Deşi costurile sunt ridicate, România se dezvoltă foarte mult în ceea ce priveşte turismul stomatologic. Deşi pare greu de crezut, România are printre cele mai mici costuri când vine vorba de stomatologie. Aşa că nu uita că o vizită periodică la dentist te va scăpa de neplăceri şi mai mari.

Ţine minte că o ţinută impecabilă, o coafură impecabilă şi un machiaj impecabil nu sunt de-a dreptul impecabile dacă nu avem şi un zâmbet impecabil.

Tags: , , ,

4 responses to “Cât costă un zâmbet perfect”

  1. Florin Răvdan says :

    De tinut minte , ca si asa ma tin de vreo 2 luni sa dau o fuga la stomatolog. Dar mereu gasesc altceva de facut…

  2. nroxana says :

    Eu de 4 ani vreau să îmi pun aparat și niciodată nu am destui bani pentru asta…

  3. impasdebucuresti says :

    un zambet perfect costa, dar tot e mai ieftin decat placa :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: