Suntem sătuli de noi şi asta ne ocupă tot timpul

Suntem sătuli de gropiile din asfalt,  de ţiganii care ne aduc numai cuvinte de laude, de câinii vagazonzi şi de cerşetorii care împodobesc oraşele, de cozile care se formează când se mai deschide un magazin nou (şi el tot de import), de analfabetismul de la televizor, de chiloţei şi silicoane, de Băsesc, Crin şi Ponta, de mincinoşii din Parlament, de jegul din capitală, de microbişti puşi pe scandal, de violuri, omoruri şi înmormântări…suntem sătuli de noi înşine.  

Suntem sătuli de noi înşine, suntem sătuli să ne privim vecinul cu demnitate, ne place să criticăm şi asta ne ocupă tot timpul, ne place să-i vedem pe ceilalţi îmbrăcaţi în lemn şi duşi la groapă sau incineraţi, ne plac silicoanele, pi*dulicile şi chiloţei din reviste şi de la TV, urmărim cu mare interes greşelile gramaticale ale domnilor de pe ecrane, citim analfabetisme zilnic şi ne minuăm când mai citim o ştire normală.

Dacă trăim în România de ce să folosim limba altora? Dacă suntem români de ce ne negăm atât de mult originile? Dacă ţinem la cultura noastră de ce nu încercăm să o înţelegem măcar? Sau, cel puţin, în fiecare zi să citim despre cineva/ceva care ne face să ne simţim mândri că suntem români? Nu, noi blamăm România, noi blamăm orice sâmbure de român din noi, noi ne blamăm noi între noi şi alţii profită cu nemiluita.

În ciuda zecilor de campanii care încercau o reîntoarcere la origini, “românul tot român a rămas“. Nu a învâţat nimic în douăzeci de ani de democraţie şi este patriot doar de 1 Decembrie.

Dacă vă place atât de mult America de ce nu emigraţi fraţilor în America? Îi invidiem şi îi imităm pe americani, dar nici după atâta timp nu am învăţat că o copie nu e la fel de valoroasă ca originalul. Politica e importată din America, mâncarea e importată din America, presa e importată din America, tiparele de oameni sunt importate din America. America, America, America.

Până şi competiţiile sportive stau sub semnul Americii şi, în loc să ne susţinem tricolorii, îi criticăm privind cu invidie la “vecinii” de peste ocean. Oare flick flack-ul şi Tsukahara pe care le facem noi spre canapea seamănă cu săriturile sportivilor români? Ei bine, dacă răspunsul e nu, atunci să închidem gura şi să deschidem ochii şi inima.

Suntem sătuli! Suntem sătuli dom’le!

Tags: , , , , , , ,

9 responses to “Suntem sătuli de noi şi asta ne ocupă tot timpul”

 1. impasdebucuresti says :

  Daca tot suntem inundati pe toate partile de americani, e si normal sa lisam la o viata mai buna. Daca toti spun ca ei sunt cei mai buni, e si normai sa ai aspirati sa ajungi ca cei mai buni. Nu e mare filozofie!

 2. Florin Răvdan says :

  Suntem ! Noi suntem invadati de americani , britanici , francezi , chinezi , rusi si toate natiile de pe pamant , dar nu tintim spre lucrurile lor bune . Nuu, noi tintim spre toate lucruri nasoale … Si de asta, cei care mai gandesc s-au saturat !

 3. filedinpoveste says :

  Sper că o să dureze ceva mai mult până când un copil cu pampers la fund să facă o aşa ispravă.
  Numai când mă gândesc că pe vremea mea încă se făcea educaţie cu indicatorul şi înţeleg cum s-a ajuns, într-un timp atât de scurt, ca nişte elevi să îşi permită asemenea “drepturi”.
  Ţine foarte mult de educaţia de acasă. Dacă mama şi cu tata îi permite orice acasă, de ce să nu îşi permită orice vrea şi la şcoală?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: