Viaţa e crudă chiar şi la 24 de ani. Alin ştie asta

Când credea că lume e a lui, când îşi găsise în sfârşit liniştea sufletească, totul s-a zdruncinat. Liniştea a devenit lungi drumuri prin spitale, nopţi amare de nesomn, zile şi mai dureroase, pumni plini cu pastile şi credinţa că e doar un coşmar, dar un coşmar care durează mai mult de jumătate de an şi din care, sperăm noi, să se trezească odată cu operaţia de extirpare a tumoarei. 

doneaza sansa la viataEste vorba de Alin, un prieten din oraşul meu natal, Râmnicu Vâlcea. Nu am cum să nu îmi amintesc de zâmbetul lui, dar şi de puterea lui de a-i face pe ceilalţi să zâmbească. Doar că o tumoare cu celule gigant i-a furt zâmbetul şi orice şansă la o viaţă normală. Mersul pe jos până la pâine a devenit o adevărată provocare pentru el, durerile groaznice pe care le resimte îl obligă să stea la pat.

Tânăr, în floarea vârstei s-a trezit peste noapte cu dureri de spate. La început a fost o durere surdă, dar, în timp, durerile s-au intensificat. Vizitele la medici au început să devină o rutină. Sistemul medical nu a putut să-i dea niciun diagnostic timp de mai multe luni în care a continuat să efectueze lungi seturi de analize, iar nenumăratele tratamente pe care le-a urmat nu-şi făceau efectul, nici măcar o îmbunătăţire a stării lui de sănătate.

Dar el a continuat să creadă: să creadă în medici, în tratamente, în familie, în prieteni şi în oamenii dispuşi să îl ajute în clipele mai puţin fericite. Când credea că poate fi, în sfârşit cineva, viaţa i-a arătat cât de mic este, atât de puternic, dar, totodată, atât de slab. Astfel pe 7 Septembrie 2012, medicii l-au diagnosticat cu o formă gravă de tumoare la coloana vertebrală. O denumire abia pronunţabilă că  nici bătrânul Google nu-ţi poate explica  în termeni simpli despre ce este vorba.

Formaţiunea tumorală creşte foarte rapid şi este posibil să îi obtureze nervul sciatic stâng şi vasele de sânge, fapt ce duce la paralizia muşchilor pe care îi inervează sau la alte complicaţii mai grave. Din păcate spitalele din Romania nu dispun de aparatura necesara pentru efecturarea acestei intervenţii. Întru-cât pentru îndepărtarea tumorii este necesară extirparea unei părţi din bazin şi reconstrucţia acestuia, operaţa poate fi posibilă la o clinică din Viena.

A doua zi de Crăciun, Alin este programat la clinica Wiener Privatklinik din Viena pentru operaţie, însa suma necesară intervenţiei este de 41.000 de Euro, bani pe care părinţii săi nu i-ar putea obţine în urma vânzării apartamentului în care locuiesc. Nici măcar banca nu le acordă un credit bancar din cauza veniturilor foarte scăzute ale familiei, iar sistemul medical românesc nu îi va deconta contravaloarea operaţiei.

Deşi Alin lucrează si contribuie la sistemul de sănătate românesc şi în condiţiile în care mare parte din impozitul său ca salariat se duce către stat, atunci când are nevoie de o pastilă, darămite de o intervenţie de anvergura celei pe care trebuie să o urmeze, statul îi întoarce spatele. Ba mai mult, nici nu-i furnizează toate informaţiile de care are nevoie.

Astfel, singura şansă a lui Alin este ajutorul celor din jur. Şi tu poţi face o faptă bună în prag de sărbători donând puţin din puţinul tău în unul din conturile deschise de Alin în lei şi Euro la BRD:
RO17BRDE441SV25930314410 pentru Lei
RO19BRDE410SV77991314100 pentru Euro
Titular cont: Lupu Constantin Alin

Dacă ai prieteni, cunoştiinţe care ar putea să ajute poţi să le spui despre Alin. Prietenul meu poate fi şi prietenul tău.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre campanie, sau dacă vrei raspuns la o întrebare, poti accesa: OCSE sau Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România. Pentru că mulţi dintre voi sunt sceptici la astfel de mesaje, aici găsiţi doveziile medicale despre starea de sănătate a lui Alin dar şi date de contact ale familiei.

Donează o şansă la o viaţă normală!

Tags: , , , , , , , , ,

3 responses to “Viaţa e crudă chiar şi la 24 de ani. Alin ştie asta”

  1. Corina Lăzărescu says :

    foarte frumos articolul !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: