Patrioţi doar de 1 Decembrie

De 1 Decembrie toţi ne trezim patrioţi. Cu noaptea-n cap începem să umplem reţele de socializare cu mesaje patriotice. Vorbim de mândria de a fi român doar în asta zi, în restul 365 sau 364, după caz, trăim într-o ţară de c***t.

Un pumn de pământ nu trebuie înjurat, un pumn de pământ trebuie muncit. Daʼ e greu să munceşti când ne place doar „aflatuʼ în treabă”. Nu e de mirare că italienii ne consideră cei mai leneşi dintre europeni. Păi cred şi eu, la ce mentalitate avem. „Las-o băi că merge aşa” ne face să credem că nouă chiar ne e bine şi uite aşa binele a devenit rivalul lui foarte bine şi nouă tare ne mai place când e bine.

Dacă oamenii sfiinţesc locul, nu tot ei trebuie traşi de mânecă şi puşi la zid? Banii nu se cheltuie singuri, bunul simţ nu e un obiect, iar munca nu e numai pentru ţărani, e pentru noi toţi. Preferăm să plecăm capul şi să dăm vina pe oricine, mai puţin pe noi. Străinii de afară nu arată cu degetul România, îi arată pe români, dar suntem prea trufaşi ca să căscăm ochii.

Sunt şi români care au demonstrat că se poate, dar cine ştie de ei? Presa e mai ocupată cu scandaluri, violuri, staruri porno, silicoane şi botox-uri. Apăi asta ne trebuie nouă? N-avem ce mânca dar ne luăm iPhone.

Păcat că ne-am pierdut stima de noi şi ne aducem aminte cât de minunată e România doar de 1 Decembrie.

Tags: , , , , , ,

9 responses to “Patrioţi doar de 1 Decembrie”

 1. diaconeasca says :

  Asta voiam sa scriu si eu pe blogul meu. Mi-ai luat-o inainte.
  Asa de tare m-am saturat de toti oamenii care se plang constant ca Romania e naspa si ca, daca ar putea pleca (de parca ii tin eu aici), chiar maine s-ar duce in strainatate. E fascinant cum aceeasi oameni preaslavesc tara de 1 decembrie, pe care o injura in restul timpului. Pupici!

  • filedinpoveste says :

   Dacă vrei, se poate şi aici. Trebuie doar să vrei să munceşti!
   De parcă în aştă parte ar umbla câinii cu covrigin-n coadă.

   • diaconeasca says :

    Pai de ce sa muncesti aici cand poti sa stai sa te plangi. Dar nu faptul ca se plang de Romania ma deranjeaza (Ca uneori e chiar greu sa rezolvi ceva aici), ci faptul ca o zi pe an sunt toti asa de mandriii. Toti posteaza mesaje cu “mandria nationala”. Pupici!

 2. georgesafta says :

  Nu tara e de ca**t, ci oamenii de pe teritoriul ei. Avem o tara frumoasa, asa ca sa ii aratam un pic de respect 😀

 3. Sonia says :

  Am simțit nevoia și eu să scriu pe blog astăzi, pentru că mai cred încă (deși ai mare dreptate în ceea ce ai scris în articol) că patriotismul nu este un simțământ desuet.
  Pentru a avea o țară sănătoasă trebuie mai întâi să ne vindecăm noi.

 4. Adriana says :

  Traiesc intr-o comunitate de români care fac multe unii pentru altii şi care schimba ceva din ce spui tu mai sus. Eu aleg ce vreau a vedea şi cred in români, s-a văzut şi la vot, şi cred că se vede zilnic deja. Tinerii incep sa aleagă frumos şi ceea ce ne arata tv-ul uneori e doar manipulare. De aia şi strigam pe fb, pentru ca alegem, părerea mea..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: