Chinezu vorbeşte pe limba studenţilor

N-are nicio problem să vorbească pe şleau, să se maimuţărească sau să spună ce gândeşte şi o face cu poftă, cu haz, bun simţ şi umor. Este vorba de „doamna China-Birta” cum însuşi recunoaşte că-l numesc multe agenţii.

Este primul blogger cu renume care a împărtăşit din experienţa sa cu studenţii de la FJSC într-o sesiune de Ateliere Social Media.  Ne-a povestit câte-n lună şi în stele, de toate pentru toţi şi pentru toate care au avut urechi să audă. Şi pentru a ne creşte entuziasmul, ne-a dat frâu liber să scrie ceva, despre orice, despre nimic, pe blogul său personal.  D-apăi ce onoare pe capul nostru să ne exersăm talentul tamăn de la computerul lui Chinezu (uite aici ce-o ieşit ).

Ne-o vorbit cu o aşa dezinvoltură încât am realizat că nu există o „reţetă sigură” de urcat în Sfântul Ze List trebuie  doar să “scriţi, numai scriţi!” uneori foarte mult, uneori şi foarte prost şi despre multe subiecte.

Ş-a început Chinezu nostru prin a-şi sumeneca mânecile de la cămaşă să frământe coca proaspătă de studenţi şi să-i lase să dospească la căldură şi cele mai mici curiozităţi. Şi ne-a răspuns la fiecare ca unui prieten drag la o bere şi tare ne-o plăcut. Nu ne-o dat sfaturi sau teorii, ne-o spus ce-o păţit el şi ce crede el.

Atâţia blogger avem aici? Atunci am plecat acasă” a fost uimirea lui când a văzut că studenţii sunt amatori de blogăreală. D-apăi nu suntem noi ăia cu condeiu-n mână, studenţi la jurnalism? Ne-a dat sfaturi personalizaze şi îndrumări ca un părinte. Ne-a spus poveşti de viaţă, de şcoală, de familie şi de blogărit.

Ne-a explicat aroganţa bloggărilor, “tre’ să fie aroganţi că de nu, n-or făcut nimic în viaţă“. Dar chiar şi aşa, arogant declarat, ne-o încântat cu entuziasmul său şi buna dispoziţie, cu simplitatea şi naturaleţea, cu multă energie şi poftă de viaţă. Şi tare mai vrem ca şi alţii să ne calce pragul şi să-i cunoaştem aşa cum l-om văzut pe Chinezu. Mulţumim Chinezu!

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: