Poezia copilăriei în leapşa

Nu ai cum să nu-ţi aminteşti de ea. Era poezia care te scotea din impas de fiecare dată. Nu surpridea pe nimeni, nu îi plăcea nimănui dar, astăzi, dacă te gândeşti la poeziile copilăriei, nu ai cum să nu o iubeşti. 

Lore şi Fata cu ardeiul iute  s-au ţinut de capul meu şi mi-au trântit o provocare, o maaaaare provocare, poezia în leapşă. Şi chiar dacă imi este ruşine cu mine, nu pot să nu vă împărtăşesc poezia asta şi nu alta pentru că jocul ăsta tot îmi aminteşte de copilărie.

Nu am cum să nu vă vorbesc despre o poezie care ne-a marcat copilăria, poezia care m-a scos din impas atunci când trebuia să-l impresionez pe Moşu’.

Dar despre ce impresionat vorbesc eu aici. Poezia asta chiar îi surprindea pe toţi, de la mic, la mare, nu numai pe Moş Crăciun, însă nu în modul cel mai plăcut. Emoţiile sosirii lui i-au făcut pe mulţi prichindei să-şi uite poezia pe care o repetaseră cu sârguinţă toată ziua. Nici eu nu am scăpat de capcana asta aşa că, cu un ochi la cadouri, cu un ochi la Moşu, cu o voce scăzută şi tremurândă încercam să murmur câteva versuri. Dar nimic nu-mi reuşea.

Mama se uita la mine, îngânând ceva. Dar eu, pe picioarele Moşului, copleşită de prezenţa lui, n-aş fi vrut să-l las să plece,  dar cum puteam eu, copil tembel, să-l opresc când tot ce am putut să-i spun a fost:

Căţeluş cu părul creţ,

Fură raţa din coteţ

El se jură că nu fură

Dar l-am prins cu rana-n gură

Şi cu ou-n buzunar,

Hai la Sfatul Popular“.

Ei, cum credeţi că, după un astfel de moment, ar mai fi putut Moşul să vină la mine, să-mi înmâneze personal cadoul şi, după, să o zbughească pe uşă fără ca eu să-mi dau seama? Uite-aşa, la grădiniţă şi la şcoală mi-am învăţat mereu poeziile, de teamă să nu-mi fac învăţătorii să dispară.

Oare jurnalista Mădă inventa poeziile pe loc? La Alexandra mergea faza cu n-am cu ce? Oare food-editorul grupei, Diana, îl păcălea cu cheesecake? Putea Ştefan să prevestească încă de pe-atunci următoarea criză financiară? O fi putut Roxana să dormă în dimineaţa Ajunului?

Tags: , , , , , ,

3 responses to “Poezia copilăriei în leapşa”

  1. loredanabobei says :

    Cu poezia asta îl păcăleam toți pe Moșu’. Oh, sweet memories…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: