Goana după sărbătorile de iarnă

Nici nu s-a  răcit bine afară şi magazinele şi-au schimbat haina. Beteală, globuleţe, ghirlande, toate viu colorate, şi-au făcut apariţia în toate magazinele. Nu-i de mirare că oamenii se gândesc deja la sărbătorile de iarnă şi încearcă încă de pe-acum, asta dacă nu au facut-o deja, să-şi planifice Revelionul şi Crăciunul.

Aglomeraţia din ajunul sărbătorilor îi îndeamnă pe mulţi să cumpere cadouri din timp. Dacă jucăriile sunt preferatele celor mici, pe cei mari nu-i mulţumeşti cu una, cu două.

Anul acesta, pentru mine cel mai frumos cadou e să stai cu familia. Sărbătorile de iarnă şi cele pascale sunt singurele ocazii în care se reuneşte tot familionu, cum îi spunem noi. E un sentiment deosebit să-i vezi pe toţi în jurul mesei de Crăciun sau cum se încălzesc în jurul sobei, să asculţi poveştile pe care părinţii şi bunicii le spun cu fiecare ocazie. E parcă un ritual.

Însă, Crăciunul nu are niciun farmec în inima oraşului, e fad. În afara podoabelor din centrul oraşului şi din casă, nimic nu se aseamănă cu clinchetul de zurgălăi şi voia bună a colindotorilor care bat din casă-n casă. De aceea, de când mă ştiu, fiecare Crăciun îl celebram la sat. Sărbătoarea se însufleţea, veselia atinge cote maxime, iar buna dispoziţie este la ordinea zilei. Unde să mai punem şi celebrii Colindeţi din ajunul Crăciunului. E o bucurie să împărtăşeşti farmecul colindelor alături de toţi membrii comunităţii.

Dacă planificarea unui Crăciun vă pare floare la ureche, greul vine odată cu Revelionul. Sfârşitul lui decembrie şi totodată al anului vine cu cea mai mare bătaie de cap. Dacă vrei să fugi la munte trebuie să ştii câteva ponturi.

O pensiune se închiriază din timp. Iar când spun din timp nu mă refer la luna noiembrie sau decembrie. Începutul lui brumar se dovedeşte a fi mult prea târziu pentru a găsi locuri disponibile pentru toţi prietenii. Deşi pare ciudat, pensiunile care-ţi fac cu ochiul sunt ocupate până la refuz. Aşa că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare.

Hotelierii ştiu să profite din plin de această perioadă a anului şi îşi crează oferte de Revelion încă din vară. Cele mai multe sunt ocupate tot din această perioadă. Important este de asemenea să analizaţi oferta fiecăruia. Mese festive incluse în preţ, program artistic sau focul de artificii fac sau nu fac parte din ofertele de Revelion.

În general, sărbătorile de iarnă nu aduc numai cadouri, ghirlande în tot oraşul dar şi un chef nebun de a fi mai buni, mai înţelegători unii cu ceilalţi, şi de a împărtăşi mici bucuri. Să fie de vină spiritul Crăciunului?

Tags: , , , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Ce scuze aduce iarna « - 11/12/2012
  2. Alesul nostru pentru Moş Crăciun « - 14/12/2012
  3. Crăciunul: marketing vs. religie « - 24/12/2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: