Eco sau clasic?

Nu vă supăraţi, becuri normale aveţi? Asta e întrebarea cumpărătorilor atunci când becul s-a ars şi trebuie înlocuit. Numai că oferta mare şi goana după eco a scos din uz becurile normale, iar când zic becuri normale mă refer strict la cele clasice (incandescente).

Becul clasic a căzut multe poziţii pe rafturi şi s-a poziţionat ruşinos la colţ, pe ultimul rând. Doar ce stă să fie scos din uz de becurile noi care au un consum mai mic de energie. Chiar şi aşa, cumpărătorii nu-şi permit să scoată din buzunar peste 20 de lei pentru un bec din genreraţia nouă. Becurile clasice se vând mai ceva ca pâinea caldă. Imediat cum raftul se aprovizionează, cumpărătorii se îmbulzesc să cumpere mai ceva ca la deschiderea unui magazin nou, când toate produsele sunt la reduceri.

Români nu-şi doresc acest tip de bec numai din cauza nostalgiei vremurilor trecute, oricum designul clasic mi se pare mult mai rafinat (dacă aş putea să zic aşa), dar şi în dorinţa de a economisi câţiva bănuţi, preţul acestuia fiind sub jumătatea preţului becului eco. Deşi tentaţia preţului este mare, consumul de electricitate creşte cu fiecare aprindere a becului.

Oare ce părere ar avea Thomas Edison despre evoluţia invenţiei sale?

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: