Ţopăială pe ghete kangoo jumps

Împreună cu alte patru blogăriţe am ţopăit până n-am mai putut la o şedinţă de kangoo jumps. Însă nu a fost o oră de ţopăit obişnuită dacă ţinem cont că dress code-ul era o costumaţie de Halloween.

Prima provocare a fost alegerea unei ţinute. Pe lângă faptul că trebuia să se înscrie în specificul Halloween-ului, ţinuta trebuia să fie şi lejeră pentru a-ţi permite să te mişti în voie. Bun. Analizez garderopa mea şi nu găsesc nimic interesant. Zic să arunc un ochi şi în dulapul prietenului meu. Şi voila, am găsit un turmban arăbesc numai bun de purtat la această ocazie.

Nu a fost nimic complicat până când aveam să facem cunoştiinţă cu ghetuţele. Am cam bâjbăit că un beţiv pe întuneric când le-am încălţat. Îţi cam pierzi echilibrul când le încalţi pentru prima oară, dar în cinci minute îţi intri în mână. Alexandra ne arată regulile de bază, nu de alta, dar dacă nu ai o poziţie corectă, e posibil să rămâi cu o durere groaznică de spate. Cel mai indicat e să stai cu spatele drept şi cu bazinul în faţă, iar abdomenul se cere încordat.

Bun, pare uşor, dar când începi exerciţiile uiţi de poziţia corectă, uiţi de sfaturile primite şi mai că te interesează doar să prinzi paşii.

Când vine vorba de executarea coregrafiei, noi, începătoarele, ne-am cam dat cu stângu-n dreptu’. Drăcuşorilor din grupul nostru le-a cam pierit entuziasmul. Iar Roxana D. şi Anto au cam trişat: mai un stat pe bancă pentru odihnă, mai o gură de apă, mai un prosop pentru şters şi uite-aşa au tras chiulul. Ce-i drept e cam frustrant când nu prinzi paşii, iar când înţelegi ce e de făcut lumea trece la altceva. Degeaba entuziasmul îngeraşului din faţa noastră ne încuraja să mai încercăm un pas sau doi. Eu şi Roxana G. ne distram pe o coregrafie ştiută doar de noi, fiecare cu paşii ei.Dar a fost foarte fun. Ritmul te înveselea cu fiecare săritură, iar adrenalina curgea prin truporile noastre ude.

Coregrafia…cam dificilă pentru nişte începători. Abia învăţai paşii de bază şi ritmul devenea tot mai alert pe muzica electronică, numai bună de ţopăit. Dintre toate sporturile pe care le-am încercat, acesta te extenuează cel mai mult. Iar rezultatele se văd nu prin oboseală, ci prin transpiraţie. Ceea ce înseamnă că este sportul ideal pentru cei care doresc să slăbească repede şi sănătos. Deşi săriturile par o nimica toată, cu ghetele în picioare vei avea altă părere. Transpiri, transpiri şi transpiri pe ritmul muzicii, iar până la pauză trebuie să te hidratezi cel puţin odată. După ce am savurat ultima picătură de apă din sticla mea am atacat sticla Roxanei, mai ceva ca un Setilă de Sahara, uite-aşa să fiu în ton cu ţinuta. Doar nu degeaba am ales să fiu arab. Ce-i drept îmi lipsea cămila. Dar am încălecat pe ghetuţele kangoo şi a fost foarte distractiv.

Cu sau fără oboseală, nu ţi-ai mai da ghetuţele jos din picioare pentru că săriturile te fac să zbori timp de o fracţiune de secundă, perfect pentru a imortaliza momentul într-o fotografie.

Oare, acum, putem învinge cangurii la stilul kangoo jumps?

P.S.: Dacă v-a plăcut şi vreţi să încercaţi, vă recomand sala K FIT, iar nivelul de dificultate îl puteţi alegeţi voi. Ce am exersat noi a fost o coregrafie pentru avansaţi.

Tags: , , , , ,

2 responses to “Ţopăială pe ghete kangoo jumps”

  1. alexgavrila says :

    Super seară alături de voi, fetele mele ! 🙂

    • filedinpoveste says :

      Crede-mă că mi-a plăcut tare. Când te mai duci anunţă-mă. De data asta o s-o iau şi pe sora mea. M-a pus să-i povestesc despre experienţa pe ghetuţe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: