Halloween-ul : pseudo-motiv de a petrece

Românul se bate cu pumnii în piept pentru tradiţiile autohtone: colinde, costume tradiţionale, încondeiatul ouălelor, pomana porcului…dar ce vorbesc eu aici când iubitorii de tradiţii româneşti dau fuga să se costumeze în creaturi scârbose şi înspăimântătoare cu cinci zile înainte de sărbătoarea Halloween-ului.

 

 Halloween-ul nu este tocmai genul de sărbătoare pe placul meu, dar nici nu îl detest, numai că nu găsesc nimic amuzant în ritualul adaptat de români.

Pentru mine, această sărbătoare este doar un pseudo-motiv după care comercianţii numără bani frumoşi. Evident, cei mai încântaţi sunt tinerii, mari amatori de distracţie şi voie bună.

Şi pentru că un simplu dovleac scobit nu e suficient trebuie să ieşi în oraş să sărbătoreşti. Iar oferta e mare. De la cluburi la ceainări sau cofetării toate îşi schimbă pentru câteva zile meniul. Plăcinta cu dovleac este felul principal, dar nici alte prăjiturii decorate înfricoşător nu se lasă mai prejos. Uite aici ce au pregătit cofetarii pentru un Sweet Fest de Halloween.

Nu e lucru mare să locuieşti pe pământul lui Dracula şi tocmai de aceea sunt de părere că Braşovul şi Sighişoara ar trebui să fie gazdă a numeroşi străini dornici să celebreze Halloween-ul alături de vampiri, strigoi şi vârcolaci.

În această seară cinematografele îşi vor primi vizitatorii cu diverse oferte, de la un bilet plus unu gratis, gustări la jumătate de preţ (evident şi ele decorate în spiritul halloweenian) la bilete gratuite, iar pe marile ecrane vor rula pelicule înfricoşătoare.

Şi costumaţiile înfricoşetoare sunt la mare căutare. De la fantome, vrăjitoare şi vampiri, toate creaturile îngrozitoare vor participa la petrecerile organizate de Halloween. Tu ce costum îmbraci în această seară?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

One response to “Halloween-ul : pseudo-motiv de a petrece”

  1. Cristina P says :

    ma intreb de ce au uitat romanii de Noaptea Sf Andrei (30 nov) care e tocmai “halloween”-ul romanesc. ma consolez cu gandul ca in Aradeal se celebreaza SarbatoareaTuturor Sfintilor sau Ziua Mortilor (1 nov)…dar din pacate , party-uri de halloween sunt la tot…gardu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: