Victorie roş-albastră pe Naţional Arena

O mare roş-albastră de peste 40.000 de suporteri înflăcăraţi, bannere, fulare, scandări şi o coregrafie muzicală de excepţie, două goluri valide şi cinci mari ocazii de gol pentru ai noştrii, cam aşa s-ar putea descrie atmosfera de aseară de pe Naţional Arena.

Prima dată pe Arena Naţională e ca şi cum si vizita Colosseumul sau Acropolele Atenei. Stadionul este construit pe o colină, fapt ce-i pune în evidenţă grandoarea. Contrastul de lumini, mulţimea şi scandările galeriei te fac să crezi că participi la un concert care îi va reuni pe Michael Jackson, Beatels, Lady Gaga şi Madonna.

Dacă eşti fată treci repede de punctul de control, însă băieţii au ceva de aşteptat. Firma de pază ne controlează, însă neglijent, aş spune eu. Dintr-o geantă de damă ei îţi verifică doar portofelul şi te pun să arunci monezile. În fine, te conformezi cerinţelor lor şi intri în stadion.

Nu ai cum să te rătăceşti pe Naţional Arena, stadionul e  atât de bine semnalizat încât doar din neatenţie poţi să ajungi în altă parte decât ţi-ai dori.

Surprindem câteva instantanee, amintire de la prima participare pe Naţional Arena dar şi în amintirea unui meci excepţional jucat de echipa roş-albastră într-un meci de grupă din UEFA Europa League.

Băieţii noştri joacă bine, ridicând publicul în picioare din primul minut de joc. Încurajările pentru stelişti şi înjurăturile aduse echipelor adverse fac parte din playlist-ul suporterilor. Cu fiecare ocazie de gol stadionul vibrează, iar vibraţiile de după gol şi acustica stadionului te lasă cu gura căscată.

Nu e primul meci la care am asistat, dar ţin să spun că steliştii au o coregrafie muzicală pe care n-am mai întâlnit-o în altă parte. Cele două tribune (ambele cu suporteri stelişti) se duelează vocal într-un dialog organizat. Uite aşa, cu atenţia orientată mai mult spre public decât pe joc ratez primul gol. „Vreau reluare, vreau reluare!” a fost primul meu gând. Chiar dacă nu am văzut cum Vlad Chiriches a trimis mingea în spatele portarului dintr-o foarfecă, nu am putut să nu mă bucur pentru echipa noastră.

Sursă foto: http://www.rtv.net

Ritmul meciului e altert, iar steliştii îşi croiesc faze de gol de fiecare dată când ajung în cealaltă jumătatea de teren. La nici două minute după primul gol, Raul Rusescu înscrie şi el, spre deliciul fanilor.

Prima repriză se încheie, iar ai noştrii intră la vestiar cu un avantaj de două goluri peste echipa norvegiană Molde.

În timpul pauzei rezervele se încălzesc. Nu pot să nu vă povestesc cum mă amuzam în timpul primei reprize pe seama jucătorilor norvegieni trimişi la încălzire , iar amuzamentul urma să continue până la finalul meciului. „Dansul cocostârcului” ar fi mult mai potrivit pentru a vă ilustra modul în care se încălzeau trei nordici.

A doua repriză începe rapid, numai că echipa noastră temperează meciul, ocaziile nu mai sunt atât de multe, dar, chiar şi aşa, românii au avut un meci bun, unde să mai punem şi penalty-ul obţinut pe care, din păcate, Cristian Tănase l-a ratat. 

După ratările jucătorilor, chiar dacă nu urmăreşti presa mondenă, afli şi cele mai mici scăpări ale jucătorilor. Horincă sau Beţivul sunt poreclele atribuite lui Stefan Nikolić după episodul în a băut până a vomitat.  Nici pe stadion Mihai Costea nu poate uita numele fostei iubite. Suporterii îl strigă „Cruduţa” de fiecare dată când se află în posesia mingii.

Pe stadion nu există limită de vârstă, de la puşti de nici zece ani (care sunt şi cei mai înflăcăraţi), până la octogenari, toţi vin să-şi susţină echipa favorită.

Meciul se termină repede sub apaluzele galeriei, iar jucătorii îşi aplaudă publicul bucurându-se de victorie alături de ei.

După meci, aglomeraţia din faţa stadionului se reia dar, de data asta, ţine şi pe strâzi. Acum suporterii scandează mesaje de încurajare , dar şi înjurături la cele două rivale ale Stelei, Dinamo şi Rapid.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: