Şi Bucureştiul e frumos

Şi Bucureştiul e frumos dincolo de murdăria pe care o vedem pe stradă, dincolo de îmbrâncelile de la metrou şi R.A.T.B. şi  mirosul rânced din staţii, dincolo de înjurăturile şi claxoanele din trafic, unde să mai pui şi câinii care umblă nestingheriţi pe stradă, ca niste adevăraţi lady pe covorul roşu!

Micul Paris ascunde şi secrete plăcute pentru cei atenţi la altceva decât ceea ce este evident în acest oraş.

De când am venit în Bucureşti am fost plăcut surprinsă de apusurile extraordinare pe care le-am zărit pe cerul bucureştean, dar niciunul nu a fost ca cel de aseară. La apusuri ca acesta mizeria, cenuşiul, praful şi sunetul câinilor care latră pe stradă căpătat alt farmec.  Nu ai cum să nu te simţi departe de acest loc pe care în alte ceasuri ale zilei îl urăşti până ţi se face rău. Şi da, uneori chiar ţi se face rău.

Doar seara îţi aduce linişte, ea toropeşte hârşcăitul maşinilor şi îi ţine pe ceilalţi departe de tine ca tu să poţi să zăboveşti privind pe fereastră cum luna scade, scade şi se ascunde după clădirile din depărtare.

Apusul nu e pentru orişicine, e ca o floare pe care o vezi îmbobocită dar niciodată nu o vezi în adevărata ei splendoare. Timpul trece mult prea repede când vrei să prinzi un instantaneu şi parcă-ţi vine ciudă când vezi că pozele surprinse de tine nu redau nici 20% din imaginea pe care ai văzut-o cu ochii tăi. “Ochii cameriei de fotografiat” sunt înşelători şi de cele mai multe ori şi mincinoşi, iar imaginea pe care o ai în minte te face să spui că nici măcar Photoshop-ul nu poate face ce face natura cu mâna ei.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: