Ce au în comun o casă şi un copil

Ce au în comun casa şi copii? Păi în general sunt proiectaţi în acelaşi mod: dorinţă, plăcere, nebunie sau nevoie, depinde de fiecare în parte şi, după naştere, implică o groază de cheltuieli, ba cu hainele, ba cu produsele de igienă, ba cu multe altele şi pe ambele ajungi să le iubeşti în egală măsură.

Numai că, spre deosebire de un copil care împrumută ce trăsături vrea el de la fiecare părinte în parte, în cazul unei case ai libertatea să-i alegi chiar tu trăsăturile pe care le doreşti. Iar dacă nu-ţi plac atât de mult ale tale poţi să împrumuţi de la vecini, din revistele de specialitate sau de la TV şi nu o să te acuze partenerul de viaţă că „bebeluşul” nu-i al lui. Aici fiecare contribuie cu atât cât poate şi atât cât vrea şi cât îi permite simţul estetic, astfel ca acesta să fie pe placul amândurora.

După nouă luni de la prima etapă trebuie neapărat să le faci certificat de naştere, un fel de contract între tine şi copii/casă prin care se atestă că îţi aparţin. Şi pentru a-i face primirea pe lume, aşa cum se cuvine, după fiecare „naştere” se lasă cu petrecere.

Nu eşti pregătit să faci unul? Atunci poţi să înfiezi unul, numai că, în cazul casei trebuie să o cumperi sau să o închiriezi. Iar după aceea, şi casa şi copilul, se cresc cam după acelaşi principiu.

Dacă la copii mici le cumperi haine când încă sunt în burtică, la o casă îi cumper hâinuţe, adică mobila, doar atunci când vrea ea să fie îmbrăcată. Prima dată îi pui botoşei, pe cei de porţelan (gresia) şi pe cei de lemn (parchetul), iar mai apoi o îmbraci cu mobilă. Spre deosebire de oferta de la copii, oferta de încâlţăminte pentru o casă este mult mai variată, mii de culori, de materiale, de grosimi, de texturi. Şi mai beneficiezi de un bonus, o casă poate purta aceleaşi haine mulţi ani la rând fără să-i rămână mici.

Ca şi copii, şi o casă are nevoie de gadget-uri şi sunt cam aceleaşi: cuptor, plită, hotă, aer condiţionat, frigider, maşină de spălat, televizor, telefon, etc. Numai că o casă nu are nevoie de programe speciale, aşa cum se întâmplă în cazul celor mici.

Pe  măsură ce cresc, ambele noţiuni îţi pot aduce nopţi nedormite, numai că problemele unei case se remediază mult mai uşor, iar dacă nu te poţi adapta la ea, poţi să o schimbi oricând, pe când, un ţânc rămâne mereu al tău, că vrei, că nu vrei. Iar dacă copii ţi se par prea gălăgioşi, fă-ţi o casă, odată cu ea îţi vei găsi şi liniştea.

Indiferent de ce alegi, atât casa cât şi copilul îţi va aduce bucurii dar şi un strop de momente tensionate pentru a condimenta cotidianul.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: