Ştrandul peştilor morţi şi al analfabeţilor fără chiloţi

Pentru că tot a venit căldura, bucureştenii încearcă se se răcorească fiecare cum poate. Cei mai norocoşi stau pe un şezlong la mare, alţii pe la ştrandurile extra-aglomerate din capitală, alţii pur şi simplu înoată printre cadavrele de peşti din lacurile bucureştene.

Imagini aproape apocaliptice pot fi surprinse aproape în fiecare an pe luciul lacului Herăstrău: mai mulţi peşti zac cu „burta la soare”, spre deliciul muştelor.

M-am documentat pe interet şi am aflat că acest scenariu se repetă în fiecare an fără ca cineva să ia măsuri sau cel puţin să ofere o explicaţie plauzibilă. Soluţiile pentru aceşti peşti se află undeva prin birourile conducerii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti care spune acelaşi lucru în fiecare an: „peştii mor din cauza căldurii sau pentru că nu există suficient oxigen în apă” .  Dar pentru că acest lucru se repetă, oare nu  pot fi luate soluţii de prevenire?

Deşi scrie cu litere de-o şchioapă „scăldatul interzis!”, se pare că ne place să rămânem codaşii alfabetizaţilor, căci mulţi dintre noi ignoară pur şi simplu aceste avertismente. Mă gândesc că, totuşi, cei care au pus pancartele nu le-au pus doar de dragul de a împodobi oraşul, ci au şi ele un scop. Cu toate că aş fi tentată să spun că scopul acestora este de a proteja fauna lacurilor de „jegozimea umană” care se scaldă în aceste ape, trebuie să recunosc că scopul real al acestor pancarte este de a proteja umanitatea de la înec sau de a preveni infectarea omului cu substanţe nocive corpului său.

În timp ce, printre bâzâitul muştelor, peştii se bronzau la soare, pe malul celălalt al lacului analfabeţii îşi lepădau chiloţii şi se pregăteau de o bălăceală printre gâzele lacului.  În fiecare zi călduroasă din luna lui cireşar şi până în ultima zi a lui gustar,  analfabeţii înotă nestingheriţi în lacurile din Bucureşti, nu departe de cadavrele de peşte.

Tags: , , , , , ,

One response to “Ştrandul peştilor morţi şi al analfabeţilor fără chiloţi”

  1. Diana says :

    Imi e rau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: