Dezlegare la vacanţă

Şi gata, Sfântul Duh a dat dezlegare la vacanţa. Asta după ce, acum trei săptămâni, s-a hotărât ca studenţii să trăiască minim trei săptămâni în post şi rugăciune.

Postul negru al studenţilor, numit sesiune, este trecut cu roşu în calendarul creştin-ortodox de cel puţin două ori pe an: iarna, după tobă şi cârnaţi, sarmale şi pifti, şi vara ca nu cumva ca studentul să se ardă de la prea mult stat la soare. Dar pentru cei care nu postesc ca la carte, Sfântul Cinci îi aşteaptă abia în sesiunile de reexaminare.

Nu numai studenţii au avut de suferit, căci iubitele lor pub-uri, frumoasele cluburi au plâns neîncetat după aceşti martiri căzuţi la datorie. Le-au promis că-i vor aştepta cu aceeaşi voie bună şi dragoste, numai să se întoarcă la ele…dar nici aşa sesiunea nu iartă pe nimeni.

Şi acum că avem dezlegare la toate, oare care este primul lucru la care ne gândim? Odihnă şi iar odihnă, o zi sau poate două sau poate doar o oră căci trebuie să ne încărcăm bateriile pentru o vară nebună, fierbinte, plină de nisip şi briză de mare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: