Noaptea dezastrelor româneşti

După ce, în ultima săptămână, în România au avut loc „Noaptea Muzeelor” şi  „Noaptea Albă a Galeriilor”, a venit rândul ca România să fie gazda ” Nopţii Albe a Dezastrelor”.

Primul eşec al României a fost la handbal, unde naţionala feminină nu a reuşit să se califice la Olimpiada de la Londra. Dacă până acum învingeam cu lejeritatea Franţa sau Muntenegru, vineri şi sâmbătă am pierdut în faţa celor două naţionale la „mustaţă” de cinci, respectiv nouă puncte. A fost o înfrângere dezastruoasă pentru naţionala de handbal care trebuie să-şi găsească un nou antrenor.

Radu Voinea a fost „silit să capituleze” în faţa Federaţiei Române de Handbal care i-a cerut fie calificarea la Jocurile Olimpice, fie demisia.

Se pare ca anul acesta nu vom fi olimpici la acest sport şi vom privi handbalul din faţa micilor ecrane. Nu că nu am fi obişnuiţi, căci nici tricolorii de la fotbal nu ne-a mai oferit demult o calificare la competiţiile importante.

Nici la competiţiile de club, echipele româneşti nu au făcut o impresie prea bună. Oltchim Râmnicu Vâlcea, naţionala României de handbal, cum îmi place mie să spun, a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor. În ceea ce priveşte fotbalul nici nu mai încape discuţia.

Tot azinoapte, sportul românesc a fost făcut K.O. căci pugilistul român, Lucian Bute, nu a reuşit să-şi apere centura  IBF la categoria supermijlocie. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm ca Bute să-şi ia revanşa , la Montreal. Să sperăm că Montrealul îi va purta noroc şi de această dată lui Bute căci, tot aici, acesta a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, după ce l-a învins prin K.O. pe columbianul Alejandro Berrio.

Dezastrul românesc nu a ocolit nici reprezentanta noastră de la Eurovison, unde Zaleilah a reuşit doar un ruşinos loc doisprezece. Asta după ce, până în seara finalei, România a fost cotată ca marea câştigătoare a Eurovizion 2012. Dar, se pare, că publicul nu a fost impresionat de performanţa românească de pe scena din Baku.

„Suntem buni, dar nu avem prieteni!”, cam asta a fost deviza  României la Baku, unde voturile s-au împărţit între vecini.

Data de 26 mai a fost cu noroc doar pentru echipa masculină de gimnastică a României care a obţinut medalia de bronz la Campionatul European.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: