Despre bărbaţi

Nu mai există reguli, nici principii atunci când un bărbat îşi caută o parteneră.  Nu mai contează dacă este vorba de trăsăturile iubite/soţiei fratelui, verişorului sau poate chiar ale propriei mamă dar toţi, chiar toţi, doresc ca ea să fie cumulul tuturor femeilor importante din viaţa lor.

Ştiu că nu pot trăi fără ele, dar mai ştiu că societatea nu le permite să le aibă pe toate în acelaşi timp. Le poate admira, le poate dori, dar niciodată nu vor fi tangibile pentru el.

Aici nu mai e vorba de tine, e vorba de…să-şi demonstreze că pot, că dacă bat din palme „le au la picioare” pe toate domniţele doar într-una singură. Acum înţeleg de ce marii producători au creat conceptul 3 în 1, sau, mai rău, pentru cei greu de mulţumit, 5 în 1 (da, chiar există).

Pe scrut, bărbaţii îşi doresc o parteneră care să le reprezinte pe toate celelalte femei din viaţa lui la un loc. Ştie că nu le poate avea pe toate în acelaşi timp, aşa că încearcă să construiască „femeia hibrid”.

„Sunt aproape sigură că bărbaţi nu îşi aleg conştient o iubită care să semene cu cineva apropiat din familie, ar fi cam dubios. Ei îşi caută inconştient o parteneră care să semene cu mama/sora. Poate că ei au o relaţie foarte specială cu aceste femei şi îşi doresc să păstreze acest echilibru în viaţa lor” îmi spunea Mădă când i-am prezentat schiţa mea de articol.

Deci până la urmă totul rămâne la limita inconştientului. Mă întreb oare  cum ar arăta lumea dacă am depăşi această etapă şi am acţiona conştient. Probabil nu ar fi nicio fărâmă din ceea ce putem vedea astăzi.

Pentru Mădă există două tipuri de bărbaţi pe care trebuie să îi eviţi: „Don Juan şi băiatul mamei,  amândoi sunt la fel de periculoşi. Don Juan cucereşte şi părăseşte, iar băiatul mamei are în permanenţă nevoie de o fustă după care să stea. Fusta ideală, e fusta mamei, însă el ştie că mami nu va fi mereu în putere să-i facă ciorbiţă şi plăcinţele”. Totodată, zic eu, el ar trebui să mai ştie şi că orice fustă se demodează/deteriorează în timp, aşa că trebuie să fie în trend şi să-şi etaleze „fusta cea nouă”.

Încep să cred că în această ecuaţie se află multe răspunsuri la întrebări ca: „de ce doresc unii să-i schimbe (mental) pe parteneri?”. Şi justificarea constă în faptul că ei se aşteaptă la alte reacţii, fiind obişnuiţi cu un alt temperament, cu o altă modalitatea de a percepe lumea şi alte mentalităţii care-şi au originile în crezul femeilor aduse la statutul de „zeiţă”.

În primă instanţă, femeile primordiale din viaţa lor au un cuvânt mai greu în faţa alteia şi nu este vorba numai de încredere, e vorba de fidelitatea faţă de acestea, de motivaţia bărbatului de a le arăta mulţumire şi cum altfel dacă nu însuşindu-şi vorbele lor şi îndeplinind „probele de foc”.

Cum să depăşim aceste muze? Foarte greu iniţial, dar contează şi răbdarea şi perseverenţa fiecăreia, dar şi dorinţa de a-i demonstra bărbatului de lângă tine că meriţi ceva mai multă „atenţie” decât crede el că meriţi.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: