Oameni din popor

Este uşor să catalogăm oamenii, dar, fiindcă am discutat într-un articol anterior  de unde nevoia de catalogări, cred că acum este necesar să ne gândim ce etichete punem şi cum  le folosim. Eu m-am gândit la câteva, dar această listă se poate prelungi.

Ruşinosul: este cel care încearcă să treacă peste timiditatea sa, dar foarte rar reuşeşte. În grupul său de prieteni s-ar identifica cu tupeistul însă, în afara grupului, se comportă total diferit. Este genul de prieten pe care ţi-l doreşti şi genul de duşman pe care îl eviţi. Este cel cu două feţe, în funcţie de contextul în care vă aflaţi. Este fidel dar, în acelaşi timp, este şi orgolios. Nu-l jigni de faţă cu alţii, vei avea de suferit.

Fat-Frumosul: se crede mai ceva ca prinţul din poveste, este transsexual. Prietena lui cea mai bună este oglinda. Adesea o întrabă “Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai chipeş din ţară?”.

Nu are prietenă sau dacă are ori i se dau papucii, ori găseşte una atrasă doar de pectoralii lui. Inteligenţa este invers proporţională cu mărimea muşchilor. Se visează să ajungă David Beckham. Îi place să piardă timpul la sală sau la saloane de cosmetică. Încă stă după fusta luʼ mama. Nici acum nu ştie să facă diferenţă între pătrunjel şi mărar. Nu găteşte, nu mănâncă fast-food, se declară vegetarian.

Vedeta: a apărut la o emisiune gen “Euforia TV” după ce a plătit 50 de lei la o firmă de “produs vedete”. Deja crede că are mulţi fani şi la fiecare întâlnire de-a voastră aduce în discuţie  experienţa sa televizată.

Vrea ca într-o zi să fie Mihaela Rădulescu. Ţine cură de slăbire deşi nu este cazul, dar a auzit că aşa dă bine la cameră. Intenţionează să-şi pună silicoane, siliconul te face celebră!

S-a despărţit de prietenul ei pentru că nu avea timp să îl vadă, era mai preocupată de cariera sa în televiziune. Câteodată are impresia că e urmărită de paparazzi. Îşi face poze “fashion” şi le postează pe Facebook. Participă la concursuri cu haine, şedinţe la salon sau şedinţe foto profesioniste.

Grăsuţul: este grăsuţul găştii, dar şi cel mai haios. Toate grupurile de prieteni au grăsuţul lor. E nostim prin felul lui de a fi şi nu se supară când i se zice “grasu’”. Prietenul lui cel mai bun este frigiderul, asta când nu aleargă până la fast food. Poartă hainde sport, dar niciodată nu merge la sală, simplul fapt că poartă haine sport îl face să creadă că arde calori. Cel mai mare duşmai îi este Cântarul.

Credeţi sau nu, el este cel mai energic dintre toţi, el vine cu propuneri de distracţii, el e primul la toate.

Atotştiutorul: are un răspuns pentru orice indiferent dacă ştie sau nu despre ce e vorba. Crede că le ştie pe toate, dar mai puţin faptul că prietenii nu îl suportă când se crede Einstein.

Este tipul “olimpianului”. Îi place să fie în centrul atenţiei, chiar şi atunci când toată lumea îşi dă ochii peste cap.

Nu îi place să fie contrazis sau înterupt.

E la curent cu toate ştirile şi spune că îi place să citească reviste de specialitate.

Bătăuşul:  este un fel de Popeye Marinarul, dar urăşte spanacul. Alimentaţia lui conţine multă carne.

Prinde curaj când este însoţit de prieteni şi foarte des îi amenţă pe cei din jurul lui cu bătaia.

Are o cicatrice din clasa a III-a şi a brevetat deja o poveste despre aceasta. Crede că limbajul şi muşchii antebraţului  îi intimidează pe ceilalţi. Are gantere acasă şi, seara, face exerciţii pentru întreţinere, foarte rar se întâmplă să meargă la sală.

Poartă tricouri cu un număr mai mic pentru a-i sta mulate pe” trupul lui zvelt”.

Ceilalţi îl consideră un cocalar, dar el crede că este invidiat.

Mecanicul:  este cel care vorbeşte toată ziua despre maşini. Şi-a cumpărat o trusă de scule pentru a meşterii la propria-i maşină. Merge la un service auto doar după ce nu a reuşit să remedieze singur problema.

Nu are iubită şi nici nu-şi doreşte prea mult, e prea ocupat cu motoraşele lui.

În fiecare lună investeşte bani în maşină, poate mai mult decât pentru sine. Cu toate acestea merge mai des cu mijlocul de transport în comun.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: