Atac cu ace în RATB

Personal cred că aceasta este doar o versiune prost regizată  a faimosului film de groază Saw 2. “Pelicula românească” a dat boom-ul unei isterii total neavizate. Dacă unii au citit ştirea mustrând uşor din nas, alţii au intrat panică şi s-au uitat de două ori cine urcă sau se aşează lângă ei în RATB.

Ştiri ca astea s-au tot dat şi există de când cerul şi omul. Citeam la un moment dat cum, cică, mai demult zburau hârtii volante cu tot felul de nume de persoane care ar fi făcut nelegiuiri. După ce isteria dispărea şi lumea se calma, iarăşi aceste foi erau scoase de la naftalină (de frică să nu le mănânce moliile).

În stilul meu inconfundabil de ironic aş avea si eu câteva întrebări la care nu am reuşit să descopăr încă răspunsul.

De ce nu a ţipat fătuca asta când a fost înţeptată cu acel ac? Stare de şoc? Asta să i-o zica lu’ bunica. În stare de şoc probabil că ţipi sau leşini, nicidecum nu scoţi telefonul pentru a fotografia presupusul atacator. Doar acest proces necesită acţiuni mai complexe. În stare de şoc nu te mai gândeşti ce probe o să aduci tu poliţiei şi, mai degrabă, te gândeşti la securitatea şi sănătatea ta. Sau cel puţin aşa cred eu că ar proceda un om normal.

Cum ar putea ea, acum, să demonstreză că acela este individul care a agresat-o? O imagine cu un individ  e irelevantă. Dacă vrem ne ducem acum în 41 şi fotografiem câţi oameni dorim. Toţi o să arate la fel, aceeaşi faţă de plictisit, cu chef de muncă, că doar era 8:45. La o privire atentă putem să jurăm că se înscrie perfect în matricea unui pshiopat.

E perfect legal să  publicăm poze cu indivizi pe internet, fără consimţământul acestora? Adică nu riscăm, oare, să fim daţi în judecată pentru deteriorearea imaginii personale?

Poate bărbatul se simte lezat să apară în mass-media românească nebărbierit şi catalogat ca un mare “MANIAC”.

Dacă se simţea cu musca pe căciulă, sau chiar era un maniac în adevăratul sens al cuvântului, îi permitea să-l fotografieze? Ca să ce? Ca să le facă poliţiştilor cu mâna din tramvai?

Povestea asta e mult prea trasă de păr.

Bucureştenii prea se cred orăşeni şi îşi permite să-i numească pe ceilalţi “ţărani”. Să mai răsfoiască puţin dex-ul. Degeaba sunt de la capitală, dacă nivelul lor de educaţie nu depăşeşte genunchiul broaşteii lui Creangă. Dar nu m-ar mira să fie chiar unul din breasla lor.

Din câte descrie tânărul Florin pe diverse site-uri, aş fi tentată să cred că tânăra l-a ochit demult, l-a urmărit îndeaproape, că doar a stat langă dânsul, oare se urcă acum în tramvai sau îl aşteaptă pe următorul? Cu toţii ştim că, pentru a nu sta în frig, suntem dispuşi să stăm ca sardinele în compartimentele tramvaiului.

Dacă atacatorul avea o înălţime de 1,80 metri,  nu înseamnă oarecum ca a trebuit să se aplece ca să-şi înfigă acul? Sau duduia era te miri ce model cu picioare de gazelă? Îmi permit să mă amuz să cred că era un pic cam dolofană şi bărbatul a crezul că înţepând-o s-ar mai desumfla.

“Ştirea” e cam de domeniul piţipongelii, mai pentru fetele de la Click sau Cancan. Mâine-poimâine le vedem cum se dau îngrijorate pe la TV,că  doar ele ştiu cum e să meargă cu RATB-ul.

Fără rezultate medicale şi fără martori, e cuvântul ei împotriva lui. Dacă se gândea să ţipe poate era mai bine pentru trimiterea acolo unde-şi doreşte mulţimea.

Solicitarea din partea prietenului ei mi se pare de-a dreptul idioată. Un vatman e mai preocupat să conducă tramvaiul şi să fie atent la oameni precum Lucescu, decât să urmărească ce fac fătucele astea sau cine se baga în seama cu ele. Până la urmă nu asta scrie în fişa  postului.

Dezbaterile irealităţilor şi anteniştilor vor găsi adevăratul vinovat în acest caz. Acesta nu este nimeni altul decât Băsescu.

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “Atac cu ace în RATB”

  1. Adrian says :

    Da, adevarul e ca la prima vedere povestea pare desprinsă din filmele horror, dar ce ne facem când avem chiar un suspect reţinut de poliţie?

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/atacator-tramvai-41-ac-arestat-373772.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: