În aşteptarea lui Moş Nicolae…

Pe mine Moşu’ mă ocoleşte de câţiva ani buni, ghetuţele mele sunt tot mai goale şi mai nostalgice în astă zi de sărbătoare. Deja au început să le invidieze pe cele care le purtam când eram doar un copilaş.

6222_416160128453700_1965398229_nMi-e dor de clipele copilăriei, mi-e dor de mirosul de portocale şi de emoţia dimineţii când zăream bombonici în cizmuliţe. Oare acum mi se interzice să cred în moş Nicolae? Eu tot cred în el, sunt tot un copil sau…poate că nu, acum nu mă mai pregătesc cu aceeaşi emoţie, defapt nu mă mai pregătesc deloc. Mi-a dispărut încrederea că voi primi ceva în noaptea asta. Nu vreau să sufăr aceeaşi dezamăgire ca în primul an în care Moşu’ nu a venit.

Cizmuliţele mele nu mai strălucesc ca altădată. Poate că asta e pedeapsa pentru că nu mai cred, nu mai vreau să fac ceva şi să aştept, mă mulţumesc cu gândul că nu o să vină nici anul acesta şi, poate când o să fiu adult, atunci când o să am copii o să mă străduiesc să menţin vie magia sărbătorilor.

Venirea lui Moş Nicolae ne deschide inima către lumină şi căldura ce va să vină odată cu naşterea Domnului.

Moş Nicolae ne îndeamnă să petrecem timp cu familia, să povestim ce cadouri am primit, cât de cuminţi am fost în timpul anului pentru a fi resplătiţi în seara aceasta cum se cuvine.

Îi mai dau o şansă moşului, lucru pe care vă îndemn şi pe voi.  Îi mai dau o şansă până mâine dimineaţă. Are la dispoziţie o noapte întreagă ca să mă viziteze, dar pentru asta, adică să nu mă fac de râs, voi merge să lustruiesc ghetuţele şi să adorm cu gândul la emoţia şi trăirile din copilărie. şi, dacă nu-mi cer prea mult, să-l răsplătesc pe Moşu cu un pahar  cu lapte şi biscuiţi. Aşa făceam când eram mică, mama mă învăţa că e nevoie ca să ofer dacă vreau să primesc ceva şi asta se întâmpla şi în cazul moşului. Trebuia să-i mulţumesc cumva pentru efortul pe care l-a făcut ca să-mi cumpere şi să-mi care cadourile până în ghetuţe.

Rămân datoare faţă de anii copilăriei şi mă simt obligată să devin mai încrezătoare în spiritul Crăciunului până nu o să mă transform în Grinch.

Acelaşi lucru vă spun şi vouă. Iubiţi atmosfera de Crăciun, dar, până atunci fuga la ghetuţe,curăţaţi-le şi visaţi la poveştile cu Moş Nicolae.

Tags: , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Crăciunul în titluri | file din poveste - 30/12/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: