Joaca de-a protecţia animalelor

Nu demult, pe la fiecare staţie de metrou se zărea un mic birou improvizat ai cărui „funcţionari” ne îndeamnau să semnăm o petiţie pentru „Un Bucureşti fără maidanezi”. Mai întâi primim un pliant din care aflăm câteva statistici, iar apoi ne invită la ghişeu pentru a ne iscăli într-un spaţiu insuficient pentru a nota datele care ne sunt solicitate.

Nimeni nu verifică veridicitatea acestor sau dacă se vor lua în considerare, mai ales pentru că domnii noştri politicieni se vor juca de-a „şoarecele şi pisica” prin Parlament, iar căţeii Bucureştiului nu se vor lăsa mai prejos şi vor juca şi ei de-a prinselea cu cei înceţi de picior.

Se pare că patrupezii din Bucureşti nu mai sunt atât de prietenoaşi pentru că au devenit pasionaţi de competiţii. Mai nou, ei participă zilnici la un maraton la care miza este una mare: ori resturile de la măcelăriile de cartier, ori carne proaspătă de…om.

Eu am o problemă cu activiştii care se numesc iubitori de animale şi care încep să facă un circ în aglomeraţia de la metrou acuzându-i pe cei care semnează pentru „un Bucureşti fără maidanezi” că trimit câinii la moare curată. Nu am putea sa punem, în această situaţie, semnul egal între el şi cei de la peluză?

Trăim în democraţie şi avem libertatea de a promova orice campanie, fie că suntem sau nu de accord cu subiectul.  Nu este cumva urât, comportamental, să vezi un adult „în toate minţiile” că începe să bocifereze la adresa „funcţionarilor” a caror vină este aceea că se află în locul nepotrivit, la timpul nepotrivit?  În fond, pentru un bănuţ, oricare dintre noi am putea să ne aflăm la acest job (mai ales acum când oferta de locuri de muncă nu este atât de bogată).

Am şi eu o întrebare? Dacă unii se dau atât de iubitori de animale şi doresc să se creeze un fel de legislaţie a acestora, de ce niciunul dintre ei, sau prea puţini, au vreun animăluţ pe acasă (asta în cazul în care nu s-au apucat de crescut ficuşi sau acarieni). Iar dacă  au un căţel, sigur este unul de rasă, nu unul de talie mare, luat de pe stradă.

Dacă tot încep circul pe la metrou, de ce nu încearcă să facă ceva pentru maidanezii care se plimbă nestingheriţi pe străzile capitalei?

Toţi ne plângem că nu avem banii la Sănătate sau Educaţie, credeţi că am fi dispuşi să mai donăm bani şi pentru hrana şi adăposul unor haite de câini? Eu aş propune ca activiştii pentru drepturile animalelor să ia câinii la ei acasă şi să-i hrănească din propriul buzunar.  E o soluţie bună din punctul meu de vedere, eu nu dau bai pentru câini şi îi opresc pentru investiţii în programe cu adevărat utile pentru om, iar ei, activiştii, îşi îndeplinesc misiunea: câinii au un adăpost şi hrană.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: